Routan, a VW-arcú Chrysler

2008.02.06. 09:32

A Chicagói Auto Show egyik újdonsága lesz a Volkswagen legújabb, kizárólag Észak-Amerikában forgalmazott egyterűje.


Galéria - kattintson a képre

A Routannak már a neve is gyanús, olyan, mintha a Touran típusjelzést hasznosították volna újra két betű felcserélése. És az új típus valóban egy másik egyterű átalakításából származik, igaz, a Touranhoz valójában nincs sok köze: az alapot az Amerikában Chrysler Town & Country, illetve Dodge Grand Caravan, Európában pedig Chrysler Voyager néven ismert egyterű adja.


Galéria - kattintson a képre

Az idegen eredethez képest a csalás alig tűnik fel, egyrészt mert az autó elejét tökéletesen hozzáigazították a Volkswagen arculatához. A jellegzetes ,könnyező lámpák, és a krómkeretes, csónakforma hűtőrács elég karakteres hozzá, hogy a német cég termékeként azonosítsuk a kisbuszt. Másrészt a Chrysler egyterű legújabb generációjának karosszériája olyan elképesztően jellegtelen, hogy gyakorlatilag bármilyen márka felvehetné a kínálatába, és egy megfelelő új orral soha, senki nem fedezné fel a trükköt.


Galéria - kattintson a képre

Ezúttal sem a formaterv miatt fognánk gyanút először, hogy itt a Volkswagentől alapvetően idegen modellel állunk szemben, ha nem ismernénk a két autógyártó megállapodásának részleteit, hanem a motorválaszték miatt. A 3,8 literes, 197 lóerős, és a 4 literes, 253 lóerős V6-os benzinmotorokhoz még csak hasonlót sem láthattunk soha a VW választékában.

A Routant a tervek szerint Chrysler- és Dodge-emblémás testvérmodelljeivel együtt a kanadai Windsorban kezdik gyártani 2008 nyarának végén, így a tágas egyterű szeptemberre kerülhet a VW-kereskedésekbe.