Chevrolet Traverse: újrahasznosított terepjáró

2008.02.06. 14:23

Chicagóban mutatják be az amerikai Chevrolet-kínálat legújabb darabját, bár a típuson leginkább csak a jelvény és a hűtőrács nevezhető valódi újdonságnak.


Galéria - kattintson a képre

A Traverse ugyanis ugyanannak az autónak a negyedik reinkarnációja, ugyanezt a típust forgalmazzák már egy ideje Saturn Outlook, GMC Arcadia és Buick Enclave néven is. Az amúgy pofás, önhordó karosszériára épülő tágas szabadidő-autó 3,6 literes, 286 lóerős V6-os motorral lesz kapható, amely a GM szerint a kategória egyik legtakarékosabb, és legnyomatékosabb autójává teszi az új Chevrolet-t. A GM lényegében a Traverse és testvérmodelljei segítségével igyekszik kiváltani a korábbi egyterű modelleket, amelyek iránt egyre kisebb érdeklődés mutatkozik, és egyben megszerezni azon vásárlók egy részét, akik egy nagy, nyolchengeres, alvázas terepjárót a megnövekedett benzinárak miatt ma már túl nagy anyagi tehernek éreznek.

A Traverse első példányai várhatóan az ősz folyamán juthatnak el az amerikai Chervrolet-kereskedésekbe, más piacokon viszont biztosan nem lesz kapható a típus.