Olcsóbb XF-et szeretne a Jaguar

2008.02.07. 10:51

A brit márka vezetősége szerint az új XF-ből sokkal többet is el lehetne adni, ha lennének hozzá kisebb motorok is.

A látványos formatervű nagykocsi legolcsóbb változatába jelenleg 2,7 literes V6-os Peugeot-Ford dízelmotort szerelnek, míg a legnagyobb vetélytársak - például az Audi A6-os és a BMW 5-ös sorozata - már kétliteres dízelmotorral is megvásárolhatók. Egy ilyen változat bemutatása a Jaguar vezetése szerint nemcsak a flottamegrendelések számát növelné, amelyek jelenleg is az eladások mintegy 30%-át teszik ki, de egyben csökkentené a gyártó típusainak átlagos szén-dioxid-kibocsátását is, és így hosszabb távon a Jaguar európai piacon maradását segítené.

Ugyanakkor egyelőre hiányzik a megfelelő motor. A Fordtól, amely épp a brit márka eladásán fáradozik, már nemigen kaphatnak segítséget, házon belüli fejlesztésre pedig nincs elegendő pénz, egy új motor elkészítése több évnyi munkába, és eurómilliárdokba kerülne. A megoldást az új tulajdonos - valószínűleg az indiai Tata - hozhat, bár még nem tudni, hogy a Jaguar eladásával kapcsolatos tárgyalások még meddig tartanak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.