Gázos Porsche-másolat Franciaországból

2008.02.08. 12:56

A PGO Automobiles eddig is kiváló Porsche 356-utánérzéseket készített, de most összeállítottak egy autót, ami nemcsak látványos és gyors, de környezetkímélő is.

A Cévennes nevű kis, műanyag karosszériás roadsterbe ugyanis egy módosított, gázüzemű motort építettek. Az 1,6 literes, turbós négyhengeres sűrítési viszonyát 11:1-re emelték, ami feltöltős Otto-motoroknál szokatlanul magas érték, így a motorokat általában lustává tevő gázüzem ellenére 150 lóerő maradt a csúcsteljesítmény és 210 Nm a maximális nyomaték. Ezzel a motorral az apró Porsche-utánérzés 6,5 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 210 km/h, miközben az átlagos szén-dioxid-kibocsátása csupán 118 g/km. A kísérleti autóba egy 132 literes, 22 kg gáz tárolására alkalmas tartályt építettek, ami nagyjából 450 kilométer megtételére elegendő.

A gázüzemre átállított PGO Cévennest élőben a Genfi Autószalonon láthatja a közönség a képen megfigyelhető bizalomgerjesztő, leveles festéssel, de később a sorozatgyártását is tervezik; az alapkivitel a tervek szerint úgy 48 ezer euróba kerül majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.