Megérkezett az új Ford Fiesta

2008.02.15. 10:26


Galéria - kattintson a képre

Két és fél héttel a genfi parádé kezdete előtt a Ford a világ elé tárta a Frankfurtban még Verve néven bemutatott új Fiestát. A képeken a háromajtós változat látható, és az is eldőlt, hogy a hamarosan az egész világon forgalomba kerülő modellt mindenhol a három évtizede bevált Fiesta néven fogják forgalmazni. Az amerikai piacon négyajtós szedánként jelenik meg a Fiesta.
A most bemutatott képek világosan megmutatják, hogy a végleges modell alig tér el a Verve koncepciótól. Kicsit mások a lámpái, keretet kaptak az oldalablakok, és a belső tér elrendezése is majdnem azonos, a tanulmány látványos váltókarját leszámítva. A Fiesta ötféle négyhengeres benzin- és dízelmotorral lesz kapható. Akárcsak a testvérmodell Mazda2 esetében, az elődnél valamivel nagyobb méretek ellenére az autó tömege, a nagyszilárdságú acél elemek felhasználásának köszönhetően, csökkent a korábbihoz képest.
Gyártása ősszel indul Kölnben, a későbbiekben pedig egy spanyolországi gyárban is megkezdik az összeszerelést. A termelés kínai helyszínét áprilisban jelentik be, az amerikai gyártóüzemet pedig később jelölik ki.