Platós Dacia Logan: a részletek

2008.02.19. 09:55

Testvérmodelljeihez hasonlóan a tavaly, Frankfurtban leleplezett Logan Pick-up is a román Dacia-kereskedésekben bukkan fel először, még március folyamán. Később azonban a elkezdik forgalmazni az összes piacon, ahol a többi Logan változat is kapható.

A rövid fülkés Pick-up a hosszú tengelytávú MCV, illetve Van típusokon alapul, így rakodóhely itt is van bőven. A 4,5 méter hosszú, 1,74 méter széles és 1,55 méter magas típus a fülkében két személyt és legfeljebb 300 liternyi csomagot szállíthat. A plató 1,8 méter hosszú,

de a hátfal lehajtása révén hosszabb tárgyak is szállíthatók vele. A teher-Dacia háromféle motorral készül majd: 1,6 literes, nyolcszelepes, 90 lóerős benzinessel, valamint a jól ismert 1,5 literes Renault dízelmotor 70, illetve 85 lóerős változatával. Mindegyik motorhoz ötsebességes kézi váltót kínálnak.

A Logan Pick-up önhordó szerkezetével és korlátozott terepjáró képességével ugyan nem igazi vetélytársa az alvázas kisteherautóknak, de ezt bőven kompenzálja az árával. Az alapmodell csupán 7250 euróba kerül, így a piac legolcsóbb igáslova lehet.