Bemutatkozik a végleges Alfa 8C Spider

2008.02.19. 15:02

A Genfi Autószalonon állítják ki a nyitott sportkocsi sorozatgyártásra érett változatát.


Galéria - kattintson a képre

A kétüléses roadster prototípusát még 2006-ban láthatta először a közönség, de sokáig bizonytalan volt, hogy beindítják-e a gyártását. A döntés azóta megszületett: ahogy csukott testvéréből, a 8C Competizionéből, a Spiderből is készül 500 példány. A típus azon kívül, hogy vászontetőt kap, nemigen különbözik a kupétól. Ugyanaz a 450 lóerős, 4,7 literes V8-as kerül bele, amelyet a Ferrari készít az Alfa számára, és a többi fődarab - így a hatsebességes, robotizált automata váltó, a Brembo fékrendszer és az önzáró differenciálmű - is a zárt 8C-ből származik.

Sajnos egyelőre csak az autó fotóit tették közzé, a tervezett árát nem, de úgy hírlik, legalább 200 ezer euróba kerül majd a Spider, azaz kb. 35 ezer euróval többe, mint a kupé változat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.