Z03: retro-Corvette ínyenceknek

2008.02.20. 15:03

A török származású Ugur Sahin nevét tavaly nyáron ismerhettük meg egy Ferrari Dino formaterv révén, most pedig már a tervező második munkáját csodálhatjuk meg, egyelőre szintén számítógéppel generált képeken.


Galéria - kattintson a képre

A Corvette Z03 azonban már nem csak ködös álomkép. Sahin tavaly céget alapított Hollandiában és összefogott más vállalkozásokkal, hogy az újabb tervből hamarosan valóságos termék legyen, így hamarosan elkészülhetnek a sportkocsi első, kézzel fogható példányai. A Z03-as alapjául a Corvette Z06-os szolgál majd, de a hétliteres V8-as motor teljesítményét 750 lóerőre szeretnék emelni, és a futómű is alapos átalakításon esik át, így az Ugur Sahin Design első típusa jóval több lesz, mint egy új burkolattal ellátott Corvette. Komoly szériagyártásról persze aligha beszélhetünk. A tervek szerint a régebbi Corvette-ek stílusjegyeit hordozó Z03-asból összesen 100 példányt készítenek, valószínűleg a donorjármű árának többszöröséért.

Úgy tudjuk, már márciusban közzé szeretnék tenni az autó néhány adatát, és a végleges árat, sőt ha minden jól alakul, az első vásárlók már 2008 végén átvehetik új sportkocsijukat.