BMW turbómotor kerül a Lotus Espritbe?

2008.02.25. 07:52

Újabb pletykák röppentek fel a rég várt Lotus csúcsmodell lehetséges motorszállítójáról a brit sajtóban.

Ezúttal a BMW-t hozták hírbe a hetheli manufaktúrával: állítólag az X6-osban bemutatott új, 4,4 literes, turbófeltöltős V8-as kerülhet az új brit sportkocsiba, amely várhatóan 2010-ben kerül majd piacra. A gyári állapotban 407 lóerős turbómotor valóban logikus választás lenne, mivel jelentős tuningpotenciál rejtőzik benne. A legóvatosabb becslések szerint is kihozható belőle 500 lóerő nagyobb változtatás nélkül, és az összes károsanyag-kibocsátási előírás betartásával. Ekkora teljesítményre persze szükség is lesz, ha a Lotus valóban komoly vetélytársat akar állítani a Porsche 911 GT2-esnek, a Ferrari F430-asnak vagy a Lamborghini Gallardónak.

A korábbi Esprit-generációk még a Lotus saját fejlesztésű motorjaival készültek, és a brit gyártónak épp azért kellett leállítania a típus gyártását 2004-ben, mert a 3,5 literes bitrubó V8-as már csak jelentős és költséges fejlesztés árán teljesíthette volna a legújabb környezetvédelmi előírásokat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.