Ötajtós Mitsubishi Lancer Genfre

2008.02.25. 09:40

Még mindig csak prototípusként mutatja be a japán gyártó a Lancer sorozat csapott hátú változatát a Genfi Autószalonon, de úgy néz ki, ez az autó már igen közel áll a majdani szériagyártmányhoz.


Galéria - kattintson a képre

Aki arra számított, hogy a dögös Sportback Concept egy az egyben kerülhet gyártásba, az tévedett. A Lancer Prototype-S hátulja teljesen más lett, mint az egykori tanulmányé, kevésbé mutatós, de sejtésünk szerint jóval praktikusabb. A hátsó túlnyúlás ugyanis jóval hosszabb lett, így a csomagtartó használható méretű lehet, és a hátsó gyűrődési zóna kialakítása is egyszerűbb lehetett. A B-oszloptól előrefelé persze azonos a négy- és az ötajtós Lancer, és arra sem számíthatunk, hogy műszaki szemponból nagyobb különbségek lesznek. A Prototype-S a Lancer Ralliart 240 lóerős turbómotorját, és összkerékhajtású erőátvitelét kapja meg, de ha elkészül a végleges változat, nyilván lesznek egyszerűbb és kisebb teljesítményű változatok is.

A Mitsubishi elsősorban az európai piacnak szánja az ötajtós Lancert, mivel errefelé a kompakt négyajtós szedánok iránti kereslet minimális. Ennek megfelelően a majdani sorozatpéldányok mintegy 70%-át Európában szeretnék eladni, így a típus akár megtöbbszörözheti a Mitsubishi eladásait a kontinensen, ha minden a tervek szerint alakul.