Maserati Gran Turismo erősebb motorral

2008.02.26. 12:14

Gran Turismo S néven érkezik az olasz sportkocsimárka legújabb modellje, amelyet a Genfi Autószalonon láthatunk először.


Galéria - kattintson a képre

A legnagyobb különbséget a tavaly ilyenkor leleplezett modellváltozathoz képest az új, 4,7 literes V8-as motor jelenti, amelyet az Alfa Romeo 8C Competizione típusból már ismerhetünk. A Ferraritól érkező nyolchengeres ezúttal 440 lóerős, azaz 10 lóerővel gyengébb, mint az Alfa csúcsmodelljében, de így valószínűleg nyomatékosabb lesz kis fordulaton, azaz jobban illeszkedik a Gran Turismo karakteréhez. Az új motorhoz másik robotizált automata váltó jár, és a fékrendszert is hatékonyabb, Brembo gyártmányú szerkezetre cserélték. A jól sikerült formatervhez ezúttal alig nyúltak hozzá, csupán a felniket cserélték le, és az első lökhárító, illetve a küszöbök aljához illesztettek még egy kis toldalékot.

Sajnos azt egyelőre nem árulták el, hogy a Gran Turismo S menetteljesítményei hogyan változnak a nagyobb teljesítmény hatására, de a hivatalos bemutatóig már csupán egy hetet kell várnunk, és akkor alighanem mindenre fény derül.