Kiszivárogtak az új VW Scirocco fotói

2008.02.29. 10:08

A jövő héten, Genfben leplezik le a Volkswagen új, sportos kompaktját, de néhány sajtófotó már most elindult világ körüli útjára az interneten.


A tervezők láthatóan igyekeztek megtartani a 2006 őszén bemutatott Iroc tanulmány karakterét, de a részleteken sokat csiszoltak. A legfeltűnőbb változtatás az autó orrának kialakítása. A lökhárító alsó pereméig érő krómkeretes hűtőrácsról már korábban kijelentették a VW-csoport vezetői, hogy az az Audi kiváltsága, így valami mást kellett kitalálni helyette. Szerencsére nem próbálták meg itt is bevetni a többi Volkswagen bárgyú vigyort imitáló hűtőrácsát. A ferde lámpákat inkább egy keskeny, középtájon finoman felfelé ívelő hűtőnyílással kötötték össze, alul pedig teljes szélességű légbeömlőt alakítottak ki. Az a meglepő, hogy ezekkel az egyszerű formákkal sokkal harapósabb lett a Scirocco elölnézete, mint az Iroc feltűnő, hatszögletű hűtőrácsával. Hátrébb megmaradtak a tanulmány jellegzetességei, a masszív domborítások a kerekek felett, a vaskos tetőív az alacsony, hátul felfelé húzódó ablakokkal, és a széles, szinte függőlegesen lecsapott far, csak az arányok változtak meg valamelyest.


Az új Scirocco nemigen emlékeztet egyetlen elődjére sem, ha csak a VW modellpalettáján elfoglalt helyét nem nézzük. Lényegében ez is egy dögös formatervű, de kevéssé praktikus Golf, a lemezek alatt a szabvány technikával. A műszaki részletekről egyelőre keveset tudunk, bár úgy néz ki, a motorválaszték csupa turbós négyhengeresből áll majd. Az alapváltozatba az 1,4 literes TSI motor legegyszerűbb, 122 lóerős változata kerül, de lesz Golf GTI-gyilkos, kétliteres, turbós változat és TDI motoros kivitel is. Emellett várhatóan itt is bevetik majd az új, hétsebességes DSG automata váltót.

További találgatásoknak nem volna értelme, hiszen a Genfi Autószalon valamelyik sajtónapján, azaz a jövő hét első napjaiban hivatalosan is lerántják a leplet az új Sciroccóról.