Suzuki Kizashi: a harmadik lesz az igazi?

2008.03.07. 10:06

Eddig két középkategóriás tanulmányautót leplezett le a japán gyártó, és a hónap végén, a New York Auto Show-n érkezik a harmadik, vélhetően az utolsó.

A Kizashi 3 állítólag már a majdani sorozatgyártmány vonásait viseli magán, ami a Suzuki kedvcsináló vázlata alapján hihetőnek is tűnik. Az előző két változat, a tavaly Frankfurtban bemutatott Kizashi és a Tokióban kiállított Kizashi 2 ötajtós karosszériát kapott, ami a középkategóriában elég szokatlan, nem is véletlenül: eddig az összes ilyen felépítésű szériatípus csúfos bukást hozott a gyártójának. Nyilván a Suzukinál is tisztában vannak ezzel, mivel a Kizashi 3 már a megszokott szedán-formát követi, bár a rajz alapján szokatlanul sportos felfogásban.

Nem véletlen, hogy a végleges Suzuki nagykocsi előfutárát épp Észak-Amerikában leplezik le, ugyanis ez az a piac, ahol a japánoknak leginkább szükségük van egy nagyobb típusra, hiszen Európában és Japánban a kisautóikkal is igazán sikeresek. Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, a szériamodell is az Egyesült Államokban mutatkozik majd be, méghozzá várhatóan 2009 végén vagy 2010 elején, így a következő évtized már teljes értékű modellválasztékkal kezdődhet a Suzuki számára.