Elkészült a Lotus 2-Eleven olcsóbb változata

2008.03.10. 14:44

Az Lotus tavaly bemutatott pályaautóját jól fogadta a közönség, de az 50 ezer eurós alapár miatt sok amatőr versenyző számára elérhetetlen maradt, ezért készítettek belőle egy egyszerűsített kivitelt.


Galéria - kattintson a képre

A legfontosabb különbség a korábbi változathoz képest, hogy a 252 lóerős, kompresszoros Toyota-motor helyett 189 lovas szívómotort építenek a hátsó tengely elé, de számos egyéb alkatrész - például az önzáró differenciálmű, a könnyen leszerelhető versenykormány, az állítható szögű hátsó spoiler és az Öhlins verseny-lengéscsillapító készlet - is az opciós listára került. Az alig 720 kilogrammos versenyautó persze így, fapadosan és csökkentett teljesítménnyel is veszedelmesen gyors: 4,3 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-s sebességet. A végsebessége ugyan csak 225 km/h, de a legtöbb versenypályán nem is nagyon kell több.

A nettó 35 ezer eurós, azaz átszámítva 9,3 millió forintos ár kétségtelenül vonzó ebben a kategóriában, ahol a legtöbb megvásárolható versenygép újonnan többször ennyiért szerezhető meg.