Bezár a kaliforniai Chrysler tervezőközpont

2008.03.12. 11:54

A legkisebb detroiti gyártó mindenütt igyekszik spórolni, ahol csak tud. Az új tulajdonos, a Cerberus Capital már tavaly ősszel megkezdte az elbocsátásokat, és a gyengén szereplő típusok gyártásának leállítását , most pedig a tervezőrészleg feleslegesnek ítélt részlegeitől válnak meg.

Az első áldozat ez utóbbi területen a kaliforniában működő tervezőközpont, ahol elsősorban formatervezés, és tanulmányautók kivitelezése folyt eddig. A Chrysler vezetése azonban úgy véli, ezeket a feladatokat Auburn Hillsben, a vállalat központjában is el tudják látni, így felesleges fenntartani a nyugati parti részleget.

Egyesek persze kétségbe vonják, hogy ez lenne a spórolás legjobb módja, hiszen a Chrysler az utóbbi néhány évben kevés igazán érdekes külsejű szériamodellt dobott piacra, és épp egy gyenge formát mutató részleget még inkább leépíteni nem feltétlenül a legjobb stratégia. A következményeket azonban most még lehetetlen megjósolni, hiszen a kreatív ötletek hiánya csak évek múltán látszik meg egy autógyártó kínálatán.