Késik a Chevrolet Camaro bevezetése

2008.03.13. 11:45

Úgy tűnik, a Ford Mustang legkomolyabbnak tűnő riválisa az idén már nem kerülhet gyártásba: a hátsókerék-hajtású kupé 2008 ősze helyett csak 2009 tavaszán kerülhet gyártásba.

A csúszás pontos oka egyelőre nem ismert, bár egyes források szerint azért halasztották el a forgalmazás beindításának időpontját, mert így rögtön egy teljes modellévvel kezdődhet a típus pályafutása. Amerikában ugyanis bevett szokás, hogy egy típust csak egy évig gyártanak változatlan formában, és a vásárlók el is várják, hogy a modellév-váltás utáni autók legalább néhány apróságban eltérjenek az előzőektől, még ha csak új színek vagy kárpitok is jelentik a változást. Így ha 2008 végén elkezdenék a Camaro gyártását, akkor már fél év múltán költeni kellene a módosításokra, és a GM vezetése ezt állítólag nem szeretné.

Akármi is az ok, annyi biztos, hogy a GM kanadai összeszerelő üzemében 2009 februárjában indul a szériagyártás, méghozzá meglehetősen nagy léptékben: a gyárat évi 100 ezer autó előállítására rendezték be.