Kiszivárgott képeken a legkisebb Alfa Romeo

2008.03.14. 09:46

Egyszerre három, viszonylag nagy felbontású kép bukkant fel az interneten a sportos kisautóról, amellyel az Alfa Romeo a Mininek próbál konkurenciát teremteni.


Galéria - kattintson a képre

Egyetlen kép láttán gyanakodnánk, hogy ügyes átverésről van szó, de a három fotón egyértelműen ugyanaz az autó látható, így valószínű, hogy ezek a képek valóban az Alfa Romeótól szivárogtak ki. A típus nevével kapcsolatban eddig számos találgatás látott napvilágot - a legtöbben Junior néven emlegették az autót - de a képeken, a rendszámtábla helyén a Mi.To felirat látható, ami egyesek szerint egyfajta játék Milano és Torino városok - az Alfa és a Fiat szülővárosai - kezdő szótagjaival.


Galéria - kattintson a képre

A fotók ugyan nem hivatalosak, de a legújabb pletykák meglehetősen precíz adatokat tartalmaznak, nem csodálkoznánk, ha ezek is a hivatalos sajtóközleményből származnának. Ezek szerint a Fiat Grande Punto alapjaira épülő típus hossza 4,06 méter, a szélessége 1,72 méter, a magassága pedig 1,44 méter lesz, és legalább négyféle motorral érkezik. Az alapmodellbe állítólag 1,4 literes, hengerenként négy szelepes, 95 lóerős, szívómotor kerül, de az autó kapható lesz ugyanennek a motornak a 120 és 150 lóerős turbóváltozataival, és az új, 1,6 literes JTD dízellel is. Később érkezik egy még erősebb változat, ebbe állítólag az egyelőre csak hallomásból ismert, 1,8 literes Fiat turbómotor legerősebb, 230 lóerős változatát szerelik majd.

Úgy tudjuk, a Mi.To gyártását még a nyár közepén beindítja az Alfa Romeo, a forgalmazás pedig szeptemberig egész Európában megkezdődhet. A legolcsóbb változat várhatóan 16 ezer euró, azaz 4,1 millió forint körüli áron lesz kapható.