Két hét teljes leállás a Chryslernél

2008.03.14. 14:39

Az amerikai autógyártó meglepő lépésre szánta el magát: júliusban két hétre szabadságra küldik legtöbb dolgozójukat.

Azokat, akik már korábban kivették minden szabadságukat, fizetés nélkül küldik pihenni, mivel ez idő alatt minden üzemben leáll a termelés. A hivatalos magyarázat szerint a szünet arra szolgál, hogy javítsa az üzemekben folyó munka hatékonyságát, mivel a pihent munkaerő jobban dolgozik. Egyes elemzők szerint azonban teljesen más áll a háttérben. Alighanem így próbálnak megszabadulni a felhalmozott raktárkészlet egy részétől - hiszen amíg nem folyik gyártás, addig a vásárlók a készleteket fogyasztják -, és egyben a gyárak működtetésének költségein is spórolni.

Hasonló húzással még egyetlen más gyártó sem próbálkozott, ami azt jelzi, hogy a Chrysler dollármilliárdos nagyságrendű veszteségének terhével az új tulajdonos, a Cerberus Capital is nehezen tud megbirkózni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.