Új Hyundai kupé: az első fotók

2008.03.17. 10:00

Tanulmányként már tavaly ősszel kiállították a Genesis Coupét , de a legújabb fotókon kétségtelenül a szériaváltozat látható, bár a hivatalos bemutatót még nem tartották meg.


Galéria - kattintson a képre

Több mint valószínű, hogy gyári képekről van szó, amelyek valahogy utat találtak az internet nyilvánossága felé, ahogy ez mostanság egyre gyakrabban előfordul egy-egy típus premierje előtt. A Hyundai alighanem a hét végén nyitó New York-i Auto Show-n mutatja be élőben a hátsókerék-hajtású kétajtóst, amely nagy vonalakban megfelel a korábban bemutatott tanulmánynak, csak olyan részleteken változtattak, mint a kerekek, a fényezés vagy a lámpák felépítése.


Galéria - kattintson a képre

Sajnos a típus műszaki megoldásairól egyelőre viszonylag keveset lehet tudni, bár több mint valószínű, hogy a csúcsváltozatba 3,8 literes, közel 300 lóerős V6-os kerül, míg az olcsóbb kivitelek négyhengeres motorokkal érkeznek. A koreai kupé különlegessége persze nem a motorválasztékban rejlik, hanem a hajtáslánc elrendezésében. Az autó orrmotoros és hátsókerék-hajtású, ami manapság egyre ritkább, elsősorban drága modellekben előforduló megoldás, így könnyen a tuningipar új kedvence lehet belőle.