Elkészült a Pontiac Solstice kupé

2008.03.19. 11:37

A New York-i Auto Show egyik újdonsága lesz a Pontiac megfizethető sportkocsijának csukott változata, amely rövidesen kapható lesz az Egyesült Államokban.


Galéria - kattintson a képre

A GM tervezői meglepően alacsony tetőt készítettek a Solstice számára. Beszállni nyilván nem lesz könnyű, viszont az autó így elképesztően látványos, olyan, mint a brit TVR valamelyik brutális típusa kicsiben. Azok kedvéért, akik jó időben azért szeretnének érezni valamit a menetszélből, a Solstice új tetejének közepét kivehetőre tervezték, így lényegében nem is beszélhetünk hagyományos kupéról, inkább a targa megnevezés illik rá.


Galéria - kattintson a képre

Sajnos úgy tűnik, a General Motorsnál azt hiszik, hogy egy igazi sportkocsiba nem kell csomagtartó, így a zárt Solstice hátulja sem valami tágas. A pontos térfogatát ugyan nem ismerjük, de annyi látszik a fotókon, hogy a felnyitható hátsó ablakon keresztül elérhető odút akár néhány csomag zsebkendővel ki lehet tölteni. A tetőt leszámítva a csukott kivitel nem különbözik a korábban bemutatott roadstertől, ugyanúgy 2,4 literes, 173 lóerős szívómotorral vagy 2 literes, 260 lóerős turbómotorral lesz kapható.

Valószínű, hogy a zárt Solstice ugyanúgy amerikai specialitás marad, mint a nyitott, bár nem lehetetlen, hogy később az európai testvérmodell, az Opel GT csukott változatát is elkészítik, annak érdekében, hogy a típus az északabbra fekvő, hűvös éghajlatú országokban is jobban fogyjon.