O.CT Fiat 500: Abarth helyett

2008.03.28. 15:36

Továbbra is tarol a Cinquecento, a 2008-as kontingenst három hét alatt kiárusították, és a 2009-es rendelési listán is rohamosan fogynak az üres helyek. Az autóban a tuningcégek is meglátták a lehetőséget, a képeken látható átirat az osztrák O.CT munkája.

A sikeres karosszériát csak egész enyhén módosították, inkább az 1,3-as multijet dízelmotort vették kezelésbe. A szívósor átalakítása, a sportkipufogó felszerelése és a motorvezérlő elektronika módosítása a gyári 75 lóerőrő 90-re emelte a teljesítményt, a nyomaték pedig 145-ről combos 180 Nm-re ugrott.

A tuningnak köszönhetően három másodperccel rövidült le az 500-as 0-100 km/h-s sprintideje, immár 12,9 másodperc alatt éri el ezt a bűvös sebességet. Még komolyabb a 150 km/h-ig tartó gyorsulás, mivel az O.CT 34 másodperces ideje húsz másodperccel jobb a gyári modellnél.

Az O.CT az áprilisi Lipcsei Autókiállításon mutatja be a felpaprikázott 500-ast, és júniustól már meg is lehet rendelni a felgyorsított klasszikust.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.