Buick Excelle: Daewoo luxuskivitelben

2008.04.07. 13:50

A GM Kínában mutatja be új luxus-kompaktját, amely lényegében egy alaposan elmaszkírozott tömegmodell.


Galéria - kattintson a képre

Az Excelle elölről és hátulról nem látszik különösebben ismerősnek, de középen egyértelműen felfedezhetők a GM Daewoo kompakt szedánjának vonásai, amelyet eredetileg Daewoo Nubira néven ismerhettünk meg, manapság pedig Chevrolet Lacettiként kerül az európai kereskedésekbe. A Lacetti a világ különböző pontjain különböző jelvényekkel és névtáblákkal kapható, Észak-Amerikában például Suzuki Forenzaként ismerik, de ez az első alkalom, hogy a névváltoztatáshoz alapos plasztikai műtét járul.


Galéria - kattintson a képre

Alighanem azért, hogy védjék a Buick márka kínai presztízsét, az első tengelyvonal előtt és a hátsó tengelyvonal mögött teljesen átformálták a lemezeket. A végeredmény legalábbis fura: az autó magas csomagtartója lefelé konyul, megtörve az oldalt futó egyenes élet, elöl pedig keskenyebb és magasabb fényszórókkal találkozhatunk, köztük a csupa króm Buick hűtőmaszkkal. A részletek talán tényleg jobban illenek a Buick márkához, de az összhatás valahogy kuszának tűnik.

A típus hivatalos bemutatóját április 20-án tartják a Pekingi Autószalonon, így a további részleteket egyelőre nem ismerjük, de valószínű, hogy az Excelle mászakilag messzemenően azonos lesz a Lacettivel, legfeljebb a futómű hangolása és a belső tér anyagai lehetnek eltérőek.