Kémfotón az új Ford Taurus

2008.04.12. 10:02

Egyszer már megmentette az amerikai Fordot egy nagydarab, Taurus nevű szedán, és úgy néz ki, a cégvezetés most az ismétlésben reménykedik.

Először azzal próbálták növelni az eladásokat, hogy a Five Hundred óriás-szedánt felújítása után Taurus néven kezdték árusítani, de a várva várt csoda elmaradt. Jövőre azonban bemutatják a képen látható új típust, olyan formatervvel, amelynek a megalkotásában már a cég európai formatervező csapata is részt vett. A Ford of Europe az utóbbi években egész érdekes külsejű modelleket készít, de ez nem nagyon látszik az új Tauruson. Igaz, hogy alacsony profilú fényszóróival és jellegzetes, hatszögletű lökhárító-nyílásával elölről valamivel karakteresebb, mint az elődje volt, de a tohonya arányok megmaradtak, ami sajnos semmi jót nem ígér.

Az új Taurusba állítólag csak V6-osok kerülnek majd hatsebességes automata váltóval, köztük az EcoBoost fantázianevű, nagy teljesítményű ikerturbós motor. A típus bemutatóját valószínűleg már 2009 januárjában, a Detroit Motor Show-n megtartják, és a forgalmazást is megkezdik a jövő év őszén. Így hamar kiderül, hogy az újabb óriás-szedán segít-e kihúzni a bajból az amerikai Fordot, vagy közvetlen elődjéhez hasonlóan csak egy újabb kolonc lesz a vállalat nyakán.