Kémfotókon az új Mercedes szupersportkocsi

2008.04.15. 14:31

A Nürburgringen különösebb álcázás nélkül tesztelt orrmotoros kupé az SL sorozat csúcsváltozata lesz, amely teljesítménye alapján akár az SLR McLaren utódjának is tekinthető.


A Black Series néven emlegetett modell látványosan szélesebb, mint bármelyik eddig látott SL változat, és ha igazak a pletykák, a hat literes, ikerturbós AMG V12-es eddigi legerősebb, kb. 670 lóerős változatát hordja hosszú orrában. Információink szerint az SLR hibáiból okulva a Mercedes mérnökei igyekeztek minden olyan megoldást száműzni, amely miatt puhánynak tűnhetne az autó: mellőzték a nehéz hidropneumatikus rugózást, helyette aktív lengéscsillapítású, feszesre hangolt csavarrugós felfüggsztést építettek be, a karosszériaelemek nagy részét pedig szénszálas idomokra cserélték. Így több mint 200 kilogrammot sikerült lefaragni az SL65 AMG bő két tonnájából.


Az egyetlen alkatrész, amely talán furán hat egy ilyen sportkocsiban, az automata váltó, de egyrészt rég tudjuk, hogy ez az ötsebességes az egyetlen szerkezet, amely képes elviselni a V12-es turbómotor bő 1000 Nm-es nyomatékát, másrészt a kézzel is kapcsolható automata egyáltalán nem lomha: az AMG olyan vezérlést készített hozzá, amely 0,25 másodperc alatt képes végrehajtatni egy-egy váltást.

A brutális SL változat állítólag már az idén bemutatkozik valamelyik nagyobb autószalonon, és talán a gyártása is megindulhat az év vége előtt. Ugyanakkor az ára 150 ezer euró felett lesz, és csupán 350 példány készül belőle, egyfajta átmenetként, míg el nem készül az SLR valódi utódja, egy hasonlóan erős, de jóval könnyedebb sportkocsi.