Hivatalosan is megérkezett az Opel Insignia

2008.04.18. 10:36

Az Opel gyorsan reagált a pár nappal ezelőtt kiszivárgott fotókra, és egy újabb csokor képpel és pár adattal egészítette ki az eddigi információkat.

A Vectra-utód Insignia 21 cm-rel hosszabb és 5 cm-rel szélesebb a kifutó modellnél, a tengelytávot 3,5 centiméterrel nyújtották meg. A képeken látható négyajtós limuzin mellett ötajtós ferde hátú és kombi karosszéria-változatok is lesznek. A korábbinál sokkal harmonikusabb és lendületesebb vonalvezetés mellett a karosszéria legérdekesebb részlete az első kerekek mögül kiinduló, a hátsó lökhárítóra is áthúzódó, versenyautók sárvédő-szélesítéseibe rejtett szellőzőit idéző hokiütő-vonal.

Az utolsó generációs AFL világítás automatikája a kilenc alapbeállításból mindig a pillanatnyi fény- és látási viszonyoknak megfelelőt választja ki. Az első utasokat körülölelő műszerfallal meghatározott utastérben hangulatvilágítást alkalmaztak, mely a jövőben a többi Opelhez is kapható lesz.
Az első- és négykerék-hajtású kivitelben kapható Insigniát az IDSPlus aktív futómű továbbfejlesztett változata tartja úton, az Adaptive 4x4 névre keresztelt összkerekes rendszer azonos a Saab XWD-jével.

Megjelenésekor három benzines és két dízelmotorral lesz kapható az Insignia, az erőátvitelt hatfokozatú kézi és automata váltókra bízták. Mind az öt motor teljesíti az Euro 5-ös előírásokat. A legkisebb, négyhengeres benzines legnagyobb teljesítménye 140, a V6-os csúcsmotoré 260 lóerő. A két új kétliteres közvetlen befecskendezéses dízel 130 illetve 160 lóerősek. A későbbiekben egy rendkívül alacsony szén-dioxid-kibocsátású EcoFLEX motor is kapható lesz.
A villám felett Opel-felirattal kiegészített új márkajelzést viselő Insignia először július 22-én, a Londoni Autószalonon lesz élőben megtekinthető.