Range Rovert tuningol a Cosworth

2008.04.21. 11:35

Évek óta nem találkozhattunk a híres motorépítő műhely nevével új utcai autókon, de az idén újra felbukkan a Cosworth felirat, méghozzá egy luxusterepjárón.

A Ford egykori gyári sportrészlege, amely ma már önálló vállalkozásként működik, és elsősorban versenymotorok építéséből igyekszik fenntartani magát, szövetkezett a Kahn nevű, optikai tuninggal foglalkozó brit céggel. Az első közös modell a Kahn Cosworth 300 névre hallgat, és lényegében egy alaposan átdolgozott Range Rover, sok spoilerrel és hatalmas felnikkel - hasonló azokhoz, amilyeneket a Kahn eddig is épített -, csakhogy ezúttal a Cosworth mérnökei vették kezelésbe az alaphelyzetben is csaknem 400 lóerős, kompresszoros V8-ast. Sajnos egyelőre nem tudni, hogy milyen eredménnyel, mivel az autóról egyelőre egyetlen, számítógéppel generált képet készítettek, de a Cosworth évtizedes tapasztalataival aligha okoz majd csalódást.

A Cosworth számára persze egyfajta menekülés az utcai tuning, hiszen a versenymotor-üzletük egyelőre befulladni látszik. Legnagyobb megrendelőjük, az amerikai CART sorozat megszűnt, így le kell kötniük felszabaduló motorépítő kapacitásukat.