Kémfotókon a következő Renault Mégane

2008.04.30. 13:00

A franciák egyik legfontosabb húzómodellje, a Mégane meglehetősen korosnak számít a kompakt modellek közt a maga hat évével, de a Renaultnál már dolgoznak az utódmodellen.


Galéria - kattintson a képre

Az első bizonyítékok a Mégane III létezésére azok a fotók, amelyeket egy francia szaklap közölt a közelmúltban. Ezeken elég jól látszik az autó néhány lényeges részlete, annak ellenére, hogy borzasztó gyenge minőségű, kis felbontású képekről van szó. Annyi mindenképp kiderül belőlük, hogy a Renault tervezői ebben az esetben is visszafogták magukat. A Laguna III és a Twingo II sima vonalai köszönnek vissza a Mégane-ról, és úgy tűnik, az elődmodell csapott hátú változatainak hátraálló kerek feneke is a múlté. A cégnél nyilván azt szeretnék, ha az új típus nagyobb mennyiségben fogyna, mint az elődje, ezért az ilyen, a vásárlókat megosztó formák alkalmazásától tartózkodtak.

A Renault egyelőre hallgat az új Mégane bemutatásának időpontjáról, de a véglegesnek tűnő autót látva többen is arra tippelnek, hogy már az idei Párizsi Autószalonon látható lesz a típus, bár ha így lesz, akkor is valószínű, hogy a gyártás csak a jövő év elején indulhat meg.