Ritkaság lehet a Corvette ZR1

2008.05.07. 11:48

A GM leggyorsabb sportkocsija a legújabb hírek szerint korlátozott példányszámban készül majd, így valószínűleg hogy nehezebb lesz hozzájutni, mint egy Ferrarihoz vagy Aston Martinhoz.

A ZR1 fejlesztését vezető Tadge Juenchter beszélt nemrégiben a típusról, mintegy mellékesen megemlítve, hogy évente csupán 2000 példányt tudnak gyártani belőle. Ez a mennyiség viszont nagyon kevésnek tűnik, valószínűleg háromszor-négyszer ennyi is gazdára találna a típusból, legalábbis a korábbi hírekben szereplő 100 ezer dollár körüli áron. Ha valóban olyan olcsó lesz a ZR1-es a többi 600 lóerő feletti teljesítményű sportkocsihoz képest, mint várható, akkor valószínű, hogy a spekulánsok hamar lecsapnak rá, és akár kétszeres áron is felbukkanhat a szabadpiacon.

Juenchter emellett azt állítja, a ZR1 takarékosabb, mint bármelyik, hasonló teljesítményű pénzért kapható sportkocsi. "Valamivel kevesebbet fogyaszt majd, mint a Z06" - állítja a mérnök, ami úgy 13-14 liter körüli átlagfogyasztást jelenthet. Arra a kérdésre, hogy a legerősebb Corvette vajon mennyire gyors, Juenchter egyszerűen annyit válaszolt, hogy a ZR1 bármilyen versenypályán gyorsabb, mint bármelyik szériagyártású vetélytársa. Állítólag több rekordot is megdöntöttek már a típussal, de a számszerű eredményeket csak a piaci bevezetés után hozzák nyilvánosságra.