Kémfotón a Porsche Cayenne kistestvére

2008.05.09. 14:18

Hónapok óta pletykálnak róla, hogy a Cayenne-nél kisebb terepjárót fejleszt a Porsche, de Stuttgartban eddig tagadták a típus létezését.

A napokban felbukkant kép azonban arra utal, hogy mégis létezik a Roxster néven emlegetett kompakt Porsche szabadidő-autó, bár egyelőre csak prototípusként. Az autó formaterve egyértelművé teszi a rokonságot a Cayenne-nel, de az is jól látható, hogy jó fél méterrel rövidebb, és valamivel keskenyebb is annál. A korábbi hírek alapján persze az is elképzelhető, hogy nem az új típust nem a Cayenne mellett, hanem annak utódjaként dobják majd piacra, hiszen a legtöbb lényeges piacon - így Európában és Észak-Amerikában is - egyre nagyobb a kereslet az ilyen kompakt szabadidő-autók iránt, míg a nagyobb modellek eladásai visszaesőben vannak. Bár az autó műszaki tartalmával kapcsolatosan egyelőre csak találgatások láttak napvilágot, annyi biztosra vehető, hogy a platform, amelyre épül, a Volkswagentől származik, akárcsak a Cayenne-é.

A prototípus álcázásának mértékéből arra következtethetünk, hogy a típus bemutatója már nincs nagyon messze, várhatóan már 2009 első felében leleplezik az új Porsche modellt.