Egy Cadillac a leggyorsabb szedán a Nürburgringen

2008.05.11. 10:29

Ahogy már korábban sejteni lehetett, minden nagyobb gyártó igyekszik kihasználni a Nordschleife köridői körül kialakult számháborút.

A Porsche kezdte a licitálást a 911 GT2 7' 32"-es idejével, de a Nissan a GT-R-el nemrég 7' 29"-es rekordot állított fel a szériagyártású modellek között. Közben viszont van már gyorsabb, utcára tervezett autó a Nürburgring északi részén: a Lexus LF-A prototípusával állítólag 7' 24"-et futottak. A General Motors eddig csak ígérgetett, azt állítják, a Corvette ZR1 minden eddigi rekordot felülmúl majd, de addig is döntöttek egy rekordot, az utcai szedánokét. Az eszköz a Cadilac CTS-V, a Corvette motoros luxusszedán volt, amely 7' 59,32" alatt teljesítette a kanyarokkal teli 20,8 kilométeres kört.

Ezzel nyilván újabb frontot nyitnak a számháborúban, hisz hasonló teljesítményű négyajtósa sok más gyártónak is van. Az Audinak az RS6-os, a BMW-nek az M5-ös, a Mercedesnek a CLK63 AMG, és ezeknek a típusoknak is jól jönne egy kis publicitás a világ egyik leghíresebb - ráadásul épp német - versenypálya kapcsán, ahol természetesen ezek a gyártók is rendszeresen tesztelnek.