Ilyen lesz a bébi-Ferrari

2008.05.13. 12:55

Az új orrmotoros Ferrarit eddig elsősorban kémfotókról ismerhettük, most azonban három gyári kép is nyilvánosságra került, méghozzá állítólag egyenesen a sportkocsi-gyártó sajtóoldaláról.

A képeken az eddig F149 néven emlegetett modell nyitott változata látható, bár a karosszéria hátuljának kialakítása alapján az is elképzelhetőnek tűnik, hogy a típus összecsukható keménytetővel készül majd. A formatervet különös kettősség jellemzi: az autó orra klasszikus vonalú, és kellőképp agresszív, de a meglepő elemek hiányoznak belőle. Ugyanakkor hátrafelé egyre több a szokatlan formai megoldás: az ajtó előtt induló övvonal-domborítás a hátsó kerék felett merész ívet ír le, hátul pedig az F430-aséihoz hasonlóan a csomagtartó peremére ültetett lámpák, a diffúzor és a kétoldalt függölegesen egymás fölé helyezett kipufogócső-párok teszik jellegzetessé a látványt.

Mivel a képek látszólag csak véletlenül kerültek nyilvánosságra, az autó műszaki tartalmáról egyelőre nem tudunk semmi biztosat, bár több mint valószínű, hogy a hajtáslánc szoros rokonságban van a Maserati Gran Tourismoéval. A típusnak már van egy honlapja, ahol egyelőre egy visszaszámláló fut, amely nagyjából egy hétnél jár, így jövő kedden valószínűleg többet is megtudhatunk az új Ferrariról, amely élőben az őszi Párizsi Autószalonon mutatkozik be.