MCA ALA50: villámgyors sportkocsi Monacóból

2008.05.14. 13:38

Tizenkilenc éve mutatta be első, és mostanáig egyetlen szupersportkocsiját a Monte Carlo Automobile nevű kis cég. A Centenaire nagyrészt karbonszálas műanyagból készült és 720 lóerős, ikerturbós V12-es motor hajtotta, de így is csak hat példány készült belőle, és mára szinte teljesen a feledés homályába veszett.

A kis cég most egy második sportkocsit készül bemutatni, ALA50 néven. A típusról eddig egyetlen vázlatot tettek közzé, de már ennek láttán is sejthető, hogy az autó inkább versenypályára való, mint közútra. Látszik, hogy a forma kialakításakor a légellenállás csökkentése és az autóra ható leszorítóerő növelése volt az elsődleges cél, így viszonylag keveset törődtek azzal, hogy a jármű mennyire lesz szép. És valóban, az MCA először a versenyváltozatot készíti el, amely még az idén látható lesz, és talán rajthoz is állhat a hosszú távú sportkocsiversenyek valamelyikén, az utcai kivitelt pedig csak ez után alakítják ki, és csak rendelésre gyártják majd, valószínűleg az olyan túlzó részletek nélkül, amilyen a teli első felni, illetve a letakart hátsó kerekek.

A típus műszaki megoldásairól egyelőre igen szűkszavúan nyilatkozott a gyártó, így csak annyi biztos, hogy az autó nagyrészt ezúttal is karbonszálas anyagokból készül, a hajtást pedig egy ikerturbós V8-asra bízzák, ami legalább 650 lóerős lesz.