Subaru Legacy STi ruhában

2008.05.16. 12:05

A gyári tuningrészleg mérnökei a legnagyobb Subarut is kezelésbe vették, bár ezúttal a vezetési élmény javítására és a karosszéria csinosítására helyezték a hangsúlyt.


Galéria - kattintson a képre

A Legacy STi S402 jelzésű típus persze így sem nevezhető lassúnak, hiszen ugyanaz a 2,5 literes turbóboxer kerül bele, amelyet a Subaru az Impreza WRX európai és amerikai változataiba szerel, de ezúttal a teljesítménye 300 helyett 282 lóerő, a maximális nyomatéka pedig 407 helyett 392 Nm. Az elsődleges cél azonban az autó viselkedésének megváltoztatása volt. A futóművet feszesebbre hangolták, a 20 mm-rel szélesebb sárvédőket 235/40 R18-as, lágy keverékű Bridgestone Potenza RE050-es gumikkal és BBS alufelnikkel töltötték ki, a kormányáttételt közvetlenebbre cserélték, és elöl hat, hátul pedig kétdugattyús Brembo féknyergeket szereltek fel, így az autó sokkal közvetlenebbül reagál a sofőr mozdulataira, és gyorsabb kanyarban, mint a többi Legacy. Emellett az új lökhárítókkal és küszöbszélesítésekkel látványosabbá vált az S402-es, belül pedig börbevonatú kagylóülésekkel és Momo kormánykerékkel igyekeztek megteremteni a hangulatot a sportos vezetéshez.

A rossz hír az, hogy egyelőre csak Japánban lesz elérhető a Legacy STi változata, és valószínű, hogy ott sem sokáig, mivel csupán 402 példányt terveznek legyártani belőle.