Nem csak a Hungaroringen lángol a Ferrari

2008.05.19. 12:36

Nemrég írtunk a Hungaroringen lángra lobbant F430-asról , de akkor és ott úgy tűnt, egyedi esetről van szó. Most azonban, hogy Nagy-Britanniából is egy lángra lobbant 599 GTB Fioranóról érkeztek hírek, kezdődhet az összeesküvés-elméletek gyártása.


Galéria - kattintson a képre

lángoló sportkocsi egy szupersportkocsi-kereskedés tulajdona volt, és épp a cég egyik sofőrje, a 45 éves Martin Bullen végezte vele a szokásos bejárató túrát, amikor egy piros lámpánál megállva minden különösebb előjel nélkül füst kezdett dőlni a motorháztető alól. A vezető kiugrott, a méregdrága sportkocsi pedig nagyrészt kiégett, mire a tűzoltók a helyszínre értek. Valahol másutt talán el is sikkadt volna az ügy, de a brit The Sun hozzájutott a fotókhoz, így mostanra a fél világ tud a kellemetlen esetről, ami nyilván nem tesz jót a Ferrari hírnevének.

A sportkocsik prototípusainak leégése mindennapos dolognak számít a tesztpályákon, hiszen az ilyen modellek nagy teljesítményű motorjai elképesztő mennyiségű hőt termelnek, a hűtés megfelelő méretezése pedig nem egyszerű feladat. A fejlesztés stádiumában előfordult hasonló eset a Ferrari Enzóval, az Audi R8-assal, sőt, a Bugatti Veyronnal is, de mire az autókat gyártásra érettnek nyilvánítják, általában megoldják a túlhevülési problémákat.