Új PSA-Mitsubishi üzem épül Oroszországban

2008.05.20. 11:19

A Peugeot-Citroën és a Mitsubishi kitertjeszti együttműködését. A két gyártó közösen épít összeszerelő bázist Oroszországban a Citroën C-Crosser, a Mitsubishi Outlander és a Peugeot 4007-es számára.

A három testvérmodell ugyan a Mitsubishi konstrukciójára épül, a mostani gyárépítésből mégis a PSA vállal nagyobb részt, mivel a Moszkva melletti Kalugában nemcsak terepjárók készülnek majd, hanem Peugeot és Citroën személyautók is. A termelést 2011-ben szeretnék megkezdeni az új üzemben, amely évi 160 ezer autó előállítására lesz alkalmas.

Az itt gyártott autókat kizárólag az orosz piacra, és más szovjet utódállamokba szánják, a nyugat- és közép-európai piacra továbbra is Japánból, illetve a hollandiai Mitsubishi üzemből szállítják az Outlandert és két francia klónját.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.