Jön a vászontetős Fiat 500-as

2008.05.21. 13:20

Korábban is fel-felbukkantak pletykák a pici divat-Fiat kabrió változatával kapcsolatban, de most a gyártó részéről is megerősítették, hogy dolgoznak egy ilyen modellen.

A cég formatervezésért felelős igazgatója egy szakmai kongresszuson említette meg az 500-as új változatát, és elmondta azt is, hogy a típus vászontetővel készül majd. Roberto Giolito szerint ugyan felmerült a lehetőség, hogy összecsukható keménytetőt készítsenek az autóhoz, de egy ilyen megoldás túl sok helyet foglalt volna az amúgy sem túl tágas utastérből és túlzottan megemelte volna a kabrió árát. Ráadásul a Fiatnál úgy látják, a vászontetők szigetelése annyit fejlődött az elmúlt évek során, hogy ma már sem zajszintben, sem a nedvesség és a menetszél elleni védelemben nem rosszabbak az összecsukható keménytetőknél.

Giolito a bemuató várható időpontjáról ugyan nem beszélt, de a pletykák szerint az autó vagy még az idén, vagy lekésőbb a jövő év elején felében bemutatkozik, így a 2009-es kabriószezon kezdetére már a márkakereskedésekben lehet.