A Mercedes megveszi a Chrysler tervezőstúdióját

2008.05.21. 14:27

Néhány hónapja dőlt el, hogy a Chyrsler bezárja kaliforniai tervezőközpontját, de úgy néz ki, a Pacifica Advance Product Design Center nevű létesítmény a Mercedes irányítása alatt mégis tovább működhet.

A stuttgartiak 7,3 millió dollárt adnak a stúdióért, ahol olyan fontos típusokat terveztek, mint a Chrysler 300C vagy a Dodge Challenger. A Chrysler az elsők között, még 1983-ban állította fel saját tervezőközpontját Kaliforniában azzal a céllal, hogy az alkotó munkához inspiráló körülményeket teremtsen szakembereinek, és a példáját hamarosan követte szinte az összes, az Egyesült Államok piacán érdekelt autógyártó. A cég jelenlegi anyagi helyzete azonban nem teszi lehetővé, hogy fenntartsa a létesítményt, ezért kellett bezárnia azt, és formatervezőit a detroiti központba telepíteni.

A Mercedesnek már van egy hasonló központja Kaliforniában, mintegy 80 kilométerre a Chrysler létesítményétől, amelyet 1990-ben nyitottak meg, de az csupán harmadakkora, mint a Pacifica, így jól jön majd a tágasabb épületegyüttes.