Gyári sufnituning Volkswagenek Ausztriában

2008.05.23. 13:13

A Volkswagen nem csak a Scirocco GT24 tanulmánnyal igyekszik elkápráztatni a Wörtherseetreffen résztvevőit: a gigantikus GTI találkozóra alaposan megtuningoltak egy Golf GTI-t és egy Passat R36 Variantot is.


Galéria - kattintson a képre

A narancs-fekete fényezésű GTI Performance prototípusról pusztán a látvány alapján azt gondolhatnánk, hogy valami szélsőséges garázstuning-csapat munkája. Arasznyi sárvédő-szélesítéseivel, porig ültetett futóművével, hatalmas felnijeivel és a kockás csíkkal az oldalán igazi utcai látványharcos, de a szörnyűségek itt nem érnek véget. Az ajtók felfelé nyílnak, belül pedig csupán három kagylóülést találunk: hátul csak egy fő élvezheti a száguldást, de ő középről, így még jobban láthat minden irányba. A narancs-fekete színek belül is uralják a látványt: a műszerfal, az ülések, sőt a tetőkárpit is e két színben pompázik.


Galéria - kattintson a képre

Teljesen más karakter az R36 Styling Study névre hallgató Passat. Ezt is alaposan átgyúrták a VW-nél, kívülről mégsem igazán látványos darab. A fekete fényezés miatt az egyedi lökhárítók, a kötények, és a többi módosítás csak nagyon közelről látszik. Egyedül a 20 hüvelykes, sötétszürke Touareg R-Line felnik és az ujjnyi oldalfalú gumiabroncsok sejtetik, hogy ez nem egy szokványos Passat Variant. 20 mm-rel megnövelt nyomtávú ültetett, kőkemény futóművével és hatalmas féktárcsáival persze ez az autó is az élményszerzésre gyúr, és itt akár már négyen is élvezhetik a száguldozást a kagylóülésekben. Ezúttal természetesen a belső tér is visszafogottabb, bár nagy felületű fehér betétekkel igyekezték oldani a sötét alapszín keltette gyászos hangulatot.

A két tanulmány láttán úgy tűnhet, a Volkswagen tervezői minden előjel nélkül megőrültek, pedig erről szó sincs. Csupán alkalmazkodtak a hely szelleméhez, hiszen a Wörtherseetreffen résztvevőinek autói közt a két gyári tanulmánynál sokkal elvetemültebb tuning-rémségek is előfordulnak.