Fantomképen a Fiat Topolino

2008.05.23. 14:02

Egyre többet hallani egy minden ma kaphatónál kisebb Fiat típusról, amellyel az olaszok a 500-126-Cinquecento-Seicento-vonalat élesztenék újjá.

Az alig három méteres kisautó szinte vetélytárs nélkül jelenhet meg a piacon, hiszen a Smart ForTwo-n és a hamarosan megjelenő Toyota iQ-n kívül nemigen készül más, hasonlóan könnyed parkolást ígérő modell, de a Topolinóként emlegetett törpe ezeknél jóval olcsóbbnak ígérkezik. Azt ugyan már megerősítették a Fiat részéről, hogy valóban érkezik egy ilyen típus, de részleteket egyelőre nem árultak el. Ugyanakkor biztosra vehető, hogy a típusba a Fiat Powertrain Technologies vadiúj, kéthengeres, 700 illetve 900 köbcentis turbómotorjai kerülnek majd, amelyek alacsony fogyasztás mellett élénk menetdinamikát biztosíthatnak a kisautónak. A típusról nemrég egy fantomkép is készült, amelyen az autó talán egy kicsit túlságosan is hasonlít a minimum fél számmal nagyobb 500-asra, de úgy véljük, ha a Fiat valami hasonlóval rukkolna elő, azt aligha utasítaná el a vásárlóközönség.

A legújabb pletykák szerint a Topolino 2010 körül kerülhet gyártásba, méghozzá a Zastavánál, amelynek részvénytöbbségét a Fiat nemrég szerezte meg a szerb államtól. Egyes források szerint az is lehetséges, hogy az autóra nem is kerül Fiat jelvény, helyette a Topolino mint márkanév szolgálna.