A Chryslerrel tárgyal a Fiat

2008.05.26. 15:26

Elképzelhető, hogy az olaszok számára a legkisebb detroiti gyártó adhatja a hátteret az amerikai terjeszkedéshez.

A Fiat részéről egyelőre meglehetősen szűkszavúan nyilatkoznak a tárgyalásokról. Luca de Meo, a cég egyik igazgatója a sajtó képviselőienk csupán annyit mondott, hogy többféle együttműködési lehetőségről is szó esett. A pletykák szerint a lehetőségek egyike, hogy a Fiat megvásárolja a Chrysler egyik gyárát, amelyet az amerikaiak amúgy bezárnának, így viszonylag olcsón juthatna helyi gyártókapacitáshoz. Ennyi azonban nem lesz elegendő a Fiat sikeres amerikai szerepléséhez. Kereskedőhálózatra is szüksége volna az olasz cégnek, és a Chrysler ebből a szempontból is jó partner lehetne: Észak-Amerikában mindenütt jelen vannak a cég képviselői, és a jelenlegi, visszafogott kereslet mellett nyilván a kereskedők is örülnének, ha új típusokkal - akár Alfa Romeókkal, akár Fiatokkal - bővíthetnék a kínálatukat.

Egyelőre persze még nem dőlt el semmi, és a Fiat amerikai terjeszkedési tervei mások fantáziáját is megmozgatták. Állítólag több államban is komoly erőfeszítéseket tesznek helyi politikusok, hogy elcsábítsák az olasz gyártót, amely több ezer munkahelyet teremthet, részben azok helyett, amelyeket detroiti autógyártók az elmúlt években megszüntettek. A Fiat várhatóan 2011-ben vagy 2012-ben indítja be amerikai üzemét, ahol az Alfa Romeo típusai mellett Fiat 500-asok is készülhetnek az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó ellátására.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.