Továbbfejlesztett Infiniti modellek Európának

2008.05.28. 08:23

Nem véletlen, hogy a Nissan utoljára hagyta luxusmárkájának európai bemutatását, mivel előbb teljes modellpalettáját át kellett dolgoznia.

Bár egyelőre egyetlen olyan modell sem akad, amelyet kizárólag Európában forgalmazna az Infiniti, úgy tudjuk, az összes, Amerikában már bevált típuson apró módosítások hosszú sorát - autónként 300-500 változtatást - végeztek el az európai típusengedélyek megszerzése előtt. Elsősorban olyan, alig észrevehető módosításokról van szó, mint a hatásosabb szigetelések, a valamivel hatékonyabb fékek, vagy éppen az erősebbre méretezett ablaktörlő lapátok. Az átalakítások nagy részére az Európában jellemző nagyobb autópálya-átlagsebesség miatt volt szükség: a Nissannál is belátták, hogy ha versenyképessé akarnak válni a prémium szegmensben, akkor az autóik nagy sebességnél sem lehetnek zajosabbak vagy bizonytalanabb viselkedésűek, mint az Audi, a BMW, a Mercedes vagy a Volvo típusai.

Egyelőre vannak persze olyan területek, ahol az Infiniti még mindig komoly lemaradásban van. Nincsenek például takarékos négyhengeres, és dízelmotoros modelljeik, így az első években nem is várnak sok tízezres eladásokat, de a típusválaszték átdolgozásával legalább azt biztosíthatták, hogy az Európában eladott Infinitik öregbítsék, és ne pedig rombolják a márka jó hírnevét.