Kémfotón az új VW pick-up

2008.06.02. 09:48

A németek Argentínában készülő pick-upjáról sokat hallani mostanság, de most láthatunk először valamit az autóból álcázás nélkül.

A gyáriak persze alaposan elmaszkírozták a Robust néven ismert típus orrát és hátsó részét, de a középső szekciót már fedetlenül hagyták, így jól láthatók a szögletes sárvédőívek, és a hosszú fülke meglehetősen sematikus dobozformája. Úgy tűnik, a VW pick-upja sem lóg majd ki nagyon a többi gyártó hasonló modelljei közül, legalábbis ami a formatervet illeti: a legtöbb ilyen típust csupán az orra alapján lehet biztosan azonosítani. Ez azonban inkább előny, mint hátrány, hiszen az autó világszerte kapható lesz, Európától Észak- és Dél-Amerikán keresztül Ázsiáig és Afrikáig, így a semleges, ugyanakkor praktikus forma növeli a siker esélyét. A típusból a hírek szerint számos változat készül majd, hosszú és rövid fülkével, különféle teherbíró képességgel és felszereltséggel.

Az olcsóbb kiviteleket a világ minden tájára Argentínából szállítják majd, míg a luxusváltozatot várhatóan Németországban gyártják. A bemutató időpontja egyelőre bizonytalan, de 2009 közepéig biztosan piacra dobják a Volkswagen első saját tervezésű pick-up családját.