Csak Japánban lesz olcsó Toyota sportkocsi

2008.06.02. 14:33

Úgy néz ki, a Toyota és a Subaru közösen fejlesztett hátsókerék-hajtású modellje Japánon kívül csak Subaru márkanéven lesz elérhető, a Toyota változatot csak a belső piacon tervezik piacra dobni.

Korábban úgy nézett ki, hogy a Toyotánál a sportos nemzetközi modellek hiánya csupán átmeneti állapot, de egyre valószínűbb, hogy a japán óriás hosszabb távon is inkább más márkáin keresztül próbálja kielégíteni azokat a vásárlóit, akik a vezetés élvezetéért vásárolnak autót. Szupersportkocsiját, az LF-A-t Lexus néven dobja piacra, sportos kiskocsikat elsősorban a Daihatsun keresztül kínál, a megfizethető, de gyors modellek pedig a Subarutól érkezhetnek a jövőben, hiszen a márkának a ralivilágbajnokság révén amúgy is jó a híre a sebesség megszállottjai között.

A kérdéses, egyelőre még ismeretlen nevű típusról egyelőre annyit tudni, hogy az exportja 2011 körül kezdődik, és a Subaru műszaki megoldásaira épül majd. Az eddig napvilágot látott pletykák szerint kétliteres, legalább 220 lóerős, turbós boxermotorja lesz, de az erőátvitel a költségek, és a súly alacsonyan tartása érdekében csupán hátsókerék-hajtású lesz.