Új igazgató a Jaguar élén

2008.06.03. 13:56

Miután a héten véglegesítették a Jaguar és a Land Rover eladását, az új tulajdonos, az indiai Tata első dolga az volt, hogy megszüntesse a vezetőségben kialakult bizonytalan helyzetet.

A Jaguar és a Land Rover korábbi vezérigazgatója, Geoff Polites ugyanis néhány hete elhunyt, így lényegében közvetlen irányítás nélkül maradt a két brit márka. Polites utódja a korábbi pénzügyi igazgató, David Smith lett, aki állítólag már a tárgyalások folyamán igen jó benyomást tett a Tata vezetőire. Egyes pletykák szerint ugyanakkor Smith kinevezése csupán szükségmegoldás, és már elkezdtek keresni egy nagyobb tapasztalatokkal rendelkező csúcsmenedzsert. Ezenkívül egy új termékfejlesztési igazgatóra is szüksége volna a Jaguarnak és a Land Rovernek, miután az amerikai Al Kammerer nemrégiben felmondott.

Ugyanakkor a Tata első embere, Ratan Tata már korábban világossá tette, hogy nem kívánja az alapoktól újjászervezni a két angol gyártó vezetőségét, mivel fontosnak tartja, hogy a cégek zökkenőmentesen működjenek tovább a tulajdonosváltás ideje alatt és után.