Új kompakt Kia szedán a láthatáron

2008.06.04. 12:49

Európában már leváltották a Ceratót a Cee'd sorozattal, de a világ többi részén még a megfelelő utódra vár a régebbi modell.

A Cerato, vagy ahogy más piacokon ismerik, a Spectra abszolút értelemben nem nevezhető öregnek, hiszen 2003 végén mutatták be, viszont egy ilyen átlagos külsejű és képességű típus szinte maga elé engedi a konkurenciát, és erre a Kiánál is rájöttek. Ezért siettetik a váltást, és nem csak Európában. Az új Spectra, amelyről egyelőre csupán egyetlen, kedvcsináló fotót közöltek, ugyan nem különösebben eredeti, de a Ceratóhoz képest így is fiatalosnak, lendületesnek látszik, így sokkal nagyobb az esély rá, hogy sikeres lesz. Stílusa sokak számára ismerős lehet, hiszen gyakorlatilag a Koup tanulmány négyajtós változatáról van szó, amelyet márciusban, New Yorkban állítottak ki.

A Spectra várhatóan még az idén bemutatkozik valamelyik nagy autókiállításon, de a nemzetközi forgalmazás csak 2009 első felében kezdődik. Az új típus elsősorban az észak-amerikai és ázsiai vásárlók igényeinek kielégítésére készült, de elképzelhető, hogy Közép-Európába is jut belőle mutatóba, hiszen a négyajtós szedánok errefelé még mindig eléggé keresettek, és a Cee'dből nem készül ilyen változat.