A Mazda MX-5 nem lesz furcsa

2008.06.05. 11:54

A formatervezők állítólag szerették volna átalakítani a kis roadstert a mostanság még inkább csak tanulmányautókon mutogatott Nagare formanyelv alapján, de úgy néz ki, a márkakereskedők az útjukba álltak.

Az MX-5 korábban is nagy változtatások nélkül aratta sikereit: az első széria 1989-es bemutatása óta egy nagy felújítást végeztek rajta 1998-ban, majd egy, formatervezési szempontból igen óvatos modellváltás következett 2005-ben, ennek ellenére ma is a legnépszerűbb típusnak számít saját kategóriájában, és jelentős profitot hoz a Mazda-kereskedőknek. A cég formatervezői állítólag elkészítették egy újabb, meglehetősen radikális modellfrissítés terveit, amellyel az MX-5 a többi közeljövőben bemutatkozó Mazda stílusához igazodott volna, de ezeket a dílerek egyszerűen elutasították, mondván, hogy szükségtelen egy ilyen sikeres modellt extrém formákkal elrontani.

Így a kis roadster formavilágán biztosan nem változtatnak, legalábbis a következő generáció bemutatójáig biztosan nem, amire legkorábban 2012 után kerülhet sor.