ASI Tetsu GTR: giccs 800 lóerővel

2008.06.05. 12:45

Aranyszín fényezés, malomkő méretű felnik, sormintás szélű virágos abrosz motorháztető - így tuningolnak Bentley Continental GT-t Japánban, legalábbis az ASI nevű tuningcégnél.


Galéria - kattintson a képre

A meglepő külsőségektől eltekintve alapos, de szokványos tuning eredménye a japán Bentley. A hatliteres, ikerturbós W12-es motor tartalékait elég tisztességesen kiaknázták az ASI mérnökei, kerek 800 lóerőt hoztak ki a motorból, amely így alaposan megdolgoztatja a négy hajtott kerék ujjnyi magas gumiabroncsait. Emellett kiszélesítették az autót, kicserélték a lökhárítókat, és a virágmintás motorháztető sem szokványos darab. Karbonszálas műanyagból készítették - akárcsak a csomagtartófedelet és a rajta pöffeszkedő nagy légterelőt is -, így csupán 7 kilogrammot nyom.

Ha nem volna a különös dekoráció, az ASI Bentley talán elsikkadna a tuning-sportkocsik rengetegében, így azonban inkább csodálatot, döbbenetet vagy rettenetet vált ki a nézőből ízlésvilága és vérmérséklete szerint. Amit viszont igazán nehéz elképzelni, az az, hogy kik veszik majd meg azt a 29 példányt, amelyet a japán cég elő szeretne állítani. Amerikai rappereknek túl ábrándos, mangaszemű japán diáklányoknak túl drága, dúsgazdag, idősödő autógyűjtőknek túl komolytalan...