Flying Spur Speed: még gyorsabb Bentely szedán

2008.06.09. 15:30

A Bentley mérnökei a Continental GT Speed mintájára elkészítették a Flying Spur sportosabb változatát is.


Galéria - kattintson a képre

A négyajtós szedán a jól ismert hatliteres W12-es biturbó-motornak ugyanazt a 610 lóerős változatát kapta meg, mint kétajtós testvére, így sportkocsikat megszégyenítően gyors lett: 4,8 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, és akár 322 km/h-val is haladhat. A Flying Spur Speed emellett ültetett futóművet, különleges, sötét árnyalatú krómozással díszített hűtőrácsot, nagyobb kipufogóvégeket, 20 hüvelykes alufelniket, és valamivel sportosabb hatású belső teret kapott. A 2,5 tonnás szuperszedán ettől persze nem lesz utcai versenyautó, de nyilván közvetlenebb vezetési élményt nyújt majd, mint a kényelemre hangolt, alig 560 lóerős alapkivitel.

A Speed bemutatásával párhuzamosan a gyengébb Flying Spur változatokat is átdolgozzák, bár alig észrevehetően. Az új lökhárítókon és hűtőrácson kívül a elsősorban a felszereltség változik: egy új, csúcsminőségű, 1100 W-os, 15 hangszórós Naim hifi, és új követési távolság-tartó tempomat kerül az autóba. Ez utóbbi akár álló helyzetig is lassít, ha szükséges, akár a Mercedes S osztály hasonló berendezése.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.