Focus RS bizonytalan eredetű képeken

2008.06.12. 13:37

Három, láthatóan erősen manipulált fotó bukkant fel a Ford kompaktjának csúcsváltozatáról, amely Londonban mutatkozik be júliusban.


Galéria - kattintson a képre

A neonzöld, láthatóan sofőr nélkül száguldó Focus RS hatalmas első légbeömlőjével, hátul nagyméretű diffúzorával és látványos tetőspoilerével valóban olyan autónak tűnik, amely alkalmas lehet a sebesség megszállottjainak megbabonázására, bár egyáltalán nem biztos, hogy a képeken látható autónak bármi köze is van a Ford által fejlesztett autóhoz. A bizonytalanságot csak tovább növeli, hogy az autó adataival kapcsolatban is csak kósza pletykákat ismerünk. Abban mindenki egyetért, hogy a motorháztető alatt a Volvo 2,5 literes, öthengeres turbómotorjának egy erősebb változata lapul majd, de a teljesítményével kapcsolatban már igen nagy szórást mutatnak a híresztelések: az optimistább becslések szerint 350, a reálisabban gondolkodók szerint 280 lóerős lesz az RS. Van, aki szerint összkerékhajtást használnak majd az erő átviteléhez, mások szerint csupán elsőkerék-hajtást önzáró differenciálművel.

A bemutatóig még hat hét van hátra, így a gyáriak rövidesen biztosan megválaszolják majd a kínzó kerdéseket a Focus RS-sel kapcsolatban, de abban már most sincs okunk kételkedni, hogy a tervekben szereplő évi 5-7000 autó gond nélkül gazdára talál majd.