Eltűnhet Amerikából a VW Golf

2008.06.17. 14:40

A gyenge dollár miatt nemigen hoz nyereséget az Európában gyártott ötajtós Észak-Amerikában, ezért a típus forgalmazásának leállítását fontolgatja a Volkswagen vezetése.

Az Egyesült Államokban Rabbit néven forgalmazott modell elvben ugyan népszerű lehetne, hiszen egyre többen keresik Amerikában az ilyen kisebb autókat, amióta a benzin ára drasztikusan megemelkedett, de az importmodell még mindig túl drága a helyben gyártott konkurens típusokkal szemben. A Volkswagen vezetői most azzal a kérdéssel kénytelenek szembe nézni, hogy vajon megéri-e akár némi veszteség árán is piacon tartani a típust a folytonosság kedvéért, vagy érdemesebb újból bevezetni, amikor 2011 környékén elkészül a cég összeszerelő üzeme az Egyesült Államokban, ahol a következő Golf kifejezetten amerikai igényekre szabott, jóval olcsóbb változata készül majd.

Jelenleg úgy néz ki, ez utóbbi megoldáshoz húz inkább a VW, és a következő 3-4 évben csak a Mexikóban gyártott Jetta és Beetle típusokat kínálja majd ebben a piaci szegmensben.